Hjem hos Arntzen/Kristoffersen

Vi bestemte oss for å kjøpe hus i 2016. Etter tre års planlegging, startet byggingen i 2019, og vi flyttet inn i 2020.

Vi bestemte oss for å kjøpe hus i 2016. Etter tre års planlegging, startet byggingen i 2019, og vi flyttet inn i 2020. Leveransen fra Øverbygg inkluderte bolighuset Bergsåsen og et anneks i hyttestandard som ble omgjort til et svalgangsbygg for gjester.

Våre kriterier for huskjøpet inkluderte ønsket om et hus i massivt tre eller tømmer, som ikke var for stort, og som oppfylte livsløpsstandardene. Plasseringen av huset, annekset og garasjen på tomten var også viktig for oss.

Vi valgte Øverbygg fordi vi tidligere hadde hatt en hytte på fjellet bygd etter samme konsept, og den var av god kvalitet. Da vi oppdaget at selskapet som leverte denne hytten i 2004 hadde fusjonert med Øverbygg, ble vi oppmerksomme på husmodellene som Øverbygg tilbød, og vi fant Bergsåsen som passet våre behov etter noen tilpasninger i prosjekteringsfasen.

Prosessene med Øverbygg, fra det første møtet til ferdig leveranse, var svært positive. De var imøtekommende når det gjaldt våre ønsker, og vi fikk god service gjennom hele prosessen. Tømrer- og snekkerarbeidet var av høy kvalitet.

Det beste med huset er atmosfæren, luften og de åpne rommene. Vi er svært fornøyde med hele huset.

Vi valgte dette stedet for huset fordi vi fant en tomt med den ønskede utsikten i et uregulert område med vidt utsyn og sol hele dagen. Hus og annekset passer godt inn på tomten.

Vi valgte å eie huset fordi vi ønsket et livsløpshus som kunne tilpasses våre behov gjennom hele livet.

Hensikten med huset vårt var å bo komfortabelt resten av livet.


Vi er flinke til å vedlikeholde huset ved å olje både huset og annekset med tømmerolje i tråd med anbefalingene. Taket, som er laget av skifer, krever minimalt vedlikehold over flere generasjoner og ser fortsatt bra ut.

Reisetiden spilte ikke en viktig rolle for oss.

Huset er primært en investering i vår trivsel.

Vi valgte lafteteknikken fordi vi ønsket en konstruksjon i massivt tre som gir et godt inneklima, krever lite vedlikehold og har lav brannrisiko. Lafteteknikken gir også en estetisk tiltalende atmosfære.

Ja, vi visste at laftehus puster bedre enn vanlige hus da vi bestemte oss for å kjøpe et laftehus, da vi tidligere hadde god erfaring med en egen hytte i laftekonstruksjon.