Laftedagen
Norsk Hyttesenter arrangerer egen dag med fokus kun på den laftehytter 19. august. Den tradisjonsrike byggemetoden går aldri av moten.
- Hver tiende fritidsbolig som selges av medlemmene ved Norsk Hyttesenter er laftebygg. Mange tror kanskje at laft er gått ut på dato, men det stemmer altså ikke. For mange hyttekunder er det kun laft som gjelder, forteller Olaf Olstad, leder ved Norsk Hyttesenter.
- Når nordmenn skal investere i hytte, så vet vi at det handler mye om følelser. Laftehyttene har dype røtter i den norske byggetradisjonen og for mange er det helt uaktuelt å bygge noe annet enn en laftehytte, sier Olstad.
19. august arrangerer Norsk Hyttesenter en egen dag med fokus utelukkende på laftehytter.
Hyttesenteret er det største i Norden, og har i dag 32 hytter utstilt. Senteret ligger ved Skjetten, bare 15 minutter nord for Oslo. Her finnes det hytter i alle størrelser – fra små mikrohytter på 18 kvadratmeter – til store, eksklusive hytter på over 150 kvadratmeter.
- Flere av hyttene her på senteret er laftebygg som besøkende studere på nært hold, både innvendig og utvendig. Vi opplever generell stor interesse for disse hyttene og det er mange spørsmål omkring byggingen av laftehytter.
Fordeler ved laft:
På laftedagen 19. august stiller Norsk Hyttesenter med de fremste ekspertene på laft, for å svare på aktuelle spørsmål. Bransjeforeningen Norsk Laft kommer og informerer med eget foredrag. Her får du en presentasjon av de mange fordelene som lafteproduksjon gir og hvordan det er å leve i et sunt og trivelig laftebygg.
- Det finnes ulike typer laft, blant annet moderne maskinlaft og tradisjonelt laft. På laftedagen er det fin anledning til å lære mer om forskjellene på disse teknikkene. Det blir dessuten demonstrasjon av håndlafting på plassen ved Inspirasjonsbygget, forteller Olstad.
Pål Anders Ullevålseter stiller også med øksa. Han skal ikke lafte tømmer, men arrangerer øksekastingskonkurranse. Her blir det gode premier og muligheter til å utfordre Ullevålseter på blinken!
Åpningstider på laftedagen 19. august:
10:00-16:00
Fri inngang for alle besøkende